We zingen bemoedigende liederen van en over Israël, de bron van de psalmen, het beloofde land. Ook Israëlische volksmelodieën staan op het programma. Als basis hebben we geliefde koren:

Het Hallelujakoor – Het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus -Het Israël-projectkoor – Het Hollands Jongerenkoor – Jongerenkoor Loïs. Maar iedereen kan en mag meezingen. Luisteraars ook welkom! De prijs is: € 1850,= inclusief boekingskosten en Calamiteitenfonds.

Dag 1 maandag 15 mei

Aankomst – Transfer naar Tel Aviv. We vertrekken met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Tel Aviv. Het voordeel is dat we het overbelaste Schiphol met haar risico’s ontzien. We arriveren in de loop van de dag opvliegveld Ben Gurion, waar u wordt opgewacht door uw gids. De bussen brengen ons naar het Grand Beach Hotel in Tel Aviv. Ons wacht een heerlijk diner. Ds. Mink zal deze avond met ons besluiten.

Dag 2 dinsdag 16 mei

Caesarea- Carmel – Nazareth village. Wij verlaten vandaag Tel Aviv en rijden. langs de kust noordwaarts en bezoeken daar de opgravingen van Caesarea, bekend uit het Nieuwe Testament. In dit theater zullen we a capella zingen o.l.v. Martin Zonnenberg. Van daar rijden wij naar het Carmel gebergte waar wij de Muchraka bezoeken – de plaats waar deprofeet Elia een altaar bouwde voor God en waar hij streed tegen de priesters van Baäl. Wij zien Haifa en gaan verder langs de berg Carmel naar Nazareth Village waar wij leren hoe het leven in de tijd van Jezus er uit zag. Hierna komen wij bij het meer van Galilea waar wij dineren en overnachten in Tiberias.

Dag 3 woensdag 17 mei

Magdala – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Kapernaüm – Bethsaida – Kursi – Doopplaats – Boottocht. De ochtend brengen wij door rondom het Meer van Galilea, waar Jezus een groot gedeelte van zijn leven doorbracht. Wij beginnen de dag met een bezoek aan Magdala, de woonplaats van Maria Magdalena, waar indrukwekkende opgravingen zijn van een synagoge uit de tijd van Jezus. In deze kerk zullen we enkele liederen zingen. Dan bezoeken wij de Tabgha, de plaats waar het wonder van de vermenigvuldiging mogelijk heeft plaatsgevonden, waarbij Jezus 5000 mensen voedde met slechts 5 broden en 2 vissen. Vervolgens gaanwij naar de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar volgens traditie de Bergrede heeft plaatsgevonden. Hierna zien wij de opgravingen van de synagoge in Kapernaüm, de plaats waar Jezus een groot deel van zijn leven heeft doorgebracht. Wij rijden naar de oostkant van het Meer van Galilea en zien de mogelijke locaties van Bethsaida en Kursi, de plaats waar mogelijk het wonder met de wilde zwijnen plaatsvond. Wij eindigen de dag met een boottocht over het Meer van Galilea. Diner en overnachting rond hetMeer van Galilea.

Dag 4 donderdag 18 mei

Ein Gedi – Massada – Dode Zee – Jerusalem. Wij verlaten het Meer van Galilea en rijden door de Jordaanvallei richting de Dode Zee. We bezoeken eerst de Bijbelse oase van Ein Gedi, de plaats waar David zich verschool voor koning Saul. Dan brengen wij een bezoek aan Massada, de plaats waar de laatste opstand heeft plaatsgevonden van de Joden tegen de Romeinen. Vervolgens gaan wij naar een plaats waar wij kunnen drijven op het zoute water van de Dode Zee. Wij rijden langs Qumran, de plaats waar de Dode Zee rollen zijn gevonden. Dan gaan wij letterlijk op naar Jerusalem door de Judea woestijn. Diner en overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 5 – vrijdag 19 mei

Yad we Shem –stad van David –uitzicht over Bethlehem en de Herdersvelden – Zions poort – Joodse wijk -Klaagmuur. Wij beginnen de dag met een bezoek aan Yad we Shem, het museum en monument ter nagedachtenis aan de zes miljoen Joden omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Dan rijden wij naar de Oude stad om de stad van David te bezoeken. In de middag rijden wij naar het zuidelijkste punt van Jerusalem om Bethlehem en de herdersvelden te zien. Aan het eind van de dag lopen wij via de Sions poort door de joodse wijk en komen bij de Klaagmuuraan voordat de Shabbat begint. Diner en overnachting in Jeruzalem.

Dag 6 zaterdag 20 mei

Olijfberg – Gethsemane – Westelijke muur – Bethesda – Via Dolorosa – Grafkerk – Graftuin. Vandaag beginnen we met het prachtige uitzicht vanaf de Olijfberg over de stad Jeruzalem. We zingen in Domini Flevit (kerk waar Jezus weende over Jeruzalem). Wij wandelen naar de Hof van Gethsemane met zijn eeuwenoude olijfbomen, de plaats waar Jezus bad op de avond voordat hij verraden werd. Via de leeuwenpoort komen wij in de smalle Arabische marktstraatjes bij het bad van Bethesda, de plaats waar, Jezuseen verlamde man genas. Hier bevindt zich de st. Anna kerk met zijn prachtigeakoestiek, hier zullen we uiteraard zingen. Wij wandelen de route van de Kruisweg en verlaten de oude stad via de Damascus poort om de dag af te sluiten in de Graftuin. Ook in de graftuin zullen we liederen zingen. Diner en avondconcert in een van de mooiste kerken van Jeruzalem. Ds. G. J. Mink leidt het concert. Het koor zingt o.l.v. Martin Zonnenberg en Peter Wildeman bespeelt het orgel.

Dag 7 zondag 21 mei

Een vrije dag in Jerusalem met twee kerkdiensten in een van de kerken o.l.v. Ds. G. J. Mink en Peter Wildeman aan het orgel.’s Middags een dienst in het hotel. Lunch in het hotel en diner en overnachting in Jeruzalem.

Dag 8 maandag 22 mei

Afhankelijk van de tijd van de vlucht een transfer die u naar het vliegveld brengt voor de terugvlucht naar Nederland.

Let op: wijzigingen in het programma voorbehouden.

• INBEGREPEN IN DE PRIJS: Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Tel Aviv. Ruimte bagage 23K. Handbagage 8KG. Vluchten van Brussels Airlines naar Israël, geen eten inbegrepen. Het is mogelijk om aan boord wat snacks of broodjes te kopen

• 15-16 mei verblijf in het Grand Beachhotel in Tel Aviv op basis van halfpension

• 16 – 18 mei: verblijf in het Prima Galil Hotel (of gelijkwaardig)in Tiberias op basis van half-pension

• 18-22 mei verblijf in Jerusalem Gatehotel in Jerusalem op basis van halfpension

• Op zondag 21 mei volpension in het hotel

• Iedere avond een privéruimte voor dagsluiting

• Gedurende alle toer dagen en de transfers Nederlandssprekende gidsen de luxe a/c bus met WIFI.

• Entreegelden volgens het programma

• Bijdrage aan het calamiteitenfonds

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS: Lunches; We stoppen ergens en U kunt eenbroodje eten of een Falafel, een kop soep met een broodje. En mocht iemand enorme trek krijgen, dan kan hij ook een warme maaltijd nemen. Het is bijna altijd zelfbediening, dus u bent tot niets verplicht! De prijs van een lunch is 18 tot 20 euro.

Fooien voor gids, chauffeur en hotels € 50,= per persoon

Uw persoonlijke verzekeringen

Paspoort moeten nog minstens 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Israël

Reis gaat door indien er minimaal 45 deelnemers zich aanmelden.

Impressie

Uw programma: klik op onderstaande link voor het programma en om te boeken:

/a>