Reizen

Zang-reizen laat erkende touroperators reizen organiseren, waarbij zang-reizen het muziek-element verzorgd, en de reizen ook uitdenkt! Bij de erkende touroperators (uitsluitend met een hoog review) boekt u ook de reis. Deze organisaties zijn veelal aangesloten bij anvr en sgr en andere garantiefondsen. Reisleiders van zang-reizen.nl zijn mensen met veel reiserervaring en hebben een christelijke identiteit. Ditzelfde geldt voor de musici en koren die mee op reis gaan. Zang-reizen heeft een christelijke identiteit, en heeft dat hoog in het vaandel staan! 

8 reizen gevonden

Zuid-Afrika

HERHALING Zuid-Afrika reis
DV januari 2025 is er weer een muziek-zending-safarireis naar ZUID-AFRIKA tbv Bethlehem, mmv Peter Wildeman & Martin Weststrate.  Deze 15 daagse reis wordt momenteel uitgewerkt en wordt zsm getoont op deze site. De reis is dus binnenkort te boeken en heeft al vertrekgarantie, reeds 30 deelnemers! Er is nog ruimte voor iets meer dan 20 personen. De belangstelling is zeer groot voor deze reis, daarom kunt u zich bij serieuze belangstelling vrijblijvend vooraf opgeven. U komt dan op de aanmeldingslijst in volgorde van aanmelding. Het voordeel is dat u geen teleurstellingen gaat krijgen als binnenkort deze gewilde reis vermoedelijk volgeboekt zal zijn. Vrijblijvend opgeven kan door te bellen naar Martin Weststrate,  06 14163058 

RD-lezersreis naar Wenen & Bratislava D.V. 29 juli t/m 3 augustus 2024

Het Reformatorisch Dagblad organiseert in samenwerking met zang-reizen een 6-daagse reis naar Oostenrijk waarbij cultuur en geschiedenis centraal staan. We bezoeken ook de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Stapt u ook in de bus?

Op de heenreis bezoeken we de Abdij van Melk. Het hotel staat in het Wienerwald, 17 kilometer vanaf Wenen. Uiteraard bezoeken we de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. We maken een bustour met een gids en bezoeken het Kasteel Schönbrunn, de zomerresidentie van keizer Franz Josef en zijn vrouw Sisi. Als optie kunt u een klassiek concert bijwonen in Wenen. Een meerwaarde is de ontmoeting met ds. Brad Hunter, predikant van de Evangelisch-Reformierte Kirche in Wenen.

We waren vanaf Wenen met een snelle catamaran over de Donau naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava waar een gids ons rondleidt langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Op de terugreis staat de historische stad Passau aan de Donau op het programma. U kunt deze stad zelf ontdekken en de dom St. Stephan bezoeken.

Een goede conditie en mobiliteit is gewenst.

Reisleiders: Jurriën Dekker, manager strategische projecten RD, en Rika Beunk (reisleider praktische zaken), organisator RD Evenementen

PRIJZEN: RD-abonneeprijs: € 979,- p.p.

Niet-abonnees betalen € 1029,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer € 160,-

Voor meer informatie en boeken via het RD klikt u op de rode button

/a>

RD-reis Dresden en Praag DV 28 oktober – 1 november 2024

Zang-Reizen organiseert in samenwerking met het Reformatorisch Dagblad een stedenreis naar Dresden, in het voormalige Oost-Duitsland en naar de Tsjechische stad Praag. U ontdekt de highlights van beide…

Dresden is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door bombardementen. De stad is herbouwd maar lijkt al heel oud. U ontdekt de stad o.l.v. een gids.

Tijdens deze stedenreis bezoeken we eerst Dresden in het voormalige Oost-Duitsland. Deze stad is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door bombardementen. Hoewel een groot deel van de gebouwen in de binnenstad herbouwd zijn, lijken ze oud. Met een gids maakt u een wandeling en een rondrit langs o.a. de Frauenkriche en het paleizencomplex de Zwinger. We maken ook een boottocht over de Elbe en genieten van de steile hellingen die begroeid zijn met wijnranken.

In Praag bezoekt u met een gids de highlights van Praag. We lopen over de prachtige gotische Karelsbrug, die zeker 600 jaar oud is. We staan op het Oude Stadsplein stil bij het standbeeld van Johannus Hus. Een gids neemt u mee naar de Praagse Burcht. Ga terug in de tijd en wandel over de binnenpleinen, langs paleizen en bezoek de grote Sint-Vituskathedraal. Met een gids gaat u naar de Joodse Wijk waar u een Joods museum bezoekt, een Joodse begraafplaats en een synagoge. Ook staat een ontmoeting gepland met Leendert Wolters, hij schreef columns in het RD over zijn werk. Hij is uitgezonden is door de GZB.

Een goede conditie en mobiliteit is gewenst.

Deze reis hebben we ook in mei 2023 georganiseerd. De reis is toen gewaardeerd met een 8,5!

Reisleider: ds. J. Belder, columnist van het Reformatorisch Dagblad.

Prijzen:

RD-abonnees betalen € 849,- p.p. ;

Niet-abonnees betalen € 899,- p.p. ;

Toeslag eenpersoonskamer € 125,- ;

Voor meer informatie en boeken via het RD klikt u op de rode button

/a>

Israël-verdiepingsreis

Israël – Jongerenreis D.V. 23 – 30 september 2024


Zin om naar Israël te gaan met muziek en meditatieve momenten? Kom ga met ons, en doe als wij….

Twee studiemomenten o.l.v. Ds. W. Silfhout op een centrale plaats in Nederland (voor en na de reis); Tevens aanleren Joodse psalmen o.l.v. Peter Wildeman; Verdieping tijdens de reis in de gemeente Nazareth.

Zou je graag naar Israël willen en heel veel te weten willen komen over het Bijbelse land? Ook de toekomstverwachting van dit land heeft je Interesse? Misschien volg je de ontwikkelingen wel op de voet, en kijk je uit naar het moment dat het ‘deksel wordt afgenomen van het Jodendom’ en dat de Joden tot de erkenning komen dat Jezus Christus de beloofde Messias is. En wat is het gevolg voor de heidenen? En hoe kunnen jij en ik een evangelist zijn onder het Joodse volk in Israël, maar ook dichterbij in bijv. Antwerpen of Amsterdam. Kortom: heel veel vragen om over na te denken en bij stil te staan. Het zingen van Joodse Psalmen is een hele andere dan dat wij gewend zijn in Nederland met onze Calvinistische cultuur en kerktoonsoorten. Joodse psalmen zijn vaak veel meer met emotie doortrokken. Bij een klaagpsalm voel je dat tot in het diepst vanbinnen. Een lofpsalm is vaak veel uitbundiger en ritmischer. Mooi om je ook in deze muzikale cultuur te verdiepen.

Uiteraard is het landschap van Israël zo divers en vol met Bijbelse informatie, dat deze verdiepingsreis je zeker zal moeten aanspreken. Wat dacht je als je bij de bronnen van de Jordaan verkeert aan de voet van de berg Hermon? We lezen Psalm 42 en 43: deze psalmen komen echt tot leven. Of als je vanaf de Olijfberg door Gethsemane loopt, en via het Kidrondal Jeruzalem binnenloopt naar Bethesda, alles is even indrukwekkend. 

Wat ook zo mooi is: De Oase Ein Gedi vlak bij de Dode Zee. Toen koning David vluchtte voor koning Saul, zou hij zich hier hebben schuil gehouden. Misschien is je interesse gewekt door het lezen van deze reis

Het doel van het Deputaatschap is om liefde bij te brengen voor deze Joodse broeders. Vandaar de 2 studiemomenten en het aanleren van Joodse Psalmen, maar ook om samen Israël door te trekken, waarbij ds. van Ruitenburg niet alleen de Bijbelse plekken toelicht, maar ook  oog heeft voor persoonlijke gesprekken, en meditaties.

Omdat deze reis niet zomaar een reis is, maar een studiereis, hebben we voor je een aantal mogelijkheden bedacht om je reis bij elkaar te sponsoren, en misschien zelfs een mogelijkheid biedt om méér dan je reis bij elkaar te sponsoren, zodat er geld overblijft voor het Deputaatschap Israël.

We hebben een aantal mogelijkheden om geld te werven voor je bedacht (hoewel naast het stoffelijke we altijd het gebed voor Israël belangrijker vinden, toch mogen beiden hand in hand gaan). Suggesties om je te laten sponsoren:

1.     Verkopen van artikelen  binnen je kerkelijke gemeente of via school .

2. Het organiseren van een BBQ voor het goede doel (overbetalingen zijn welkom).

3.     Het bouwen van een eenvoudige website waarop je alles van je reis deelt. Misschien ken je bedrijven in je omgeving (van je kerk bijv.) die hun logo op je site willen zetten tegen betaling. Vraag gerust € 250 tot € 500,= voor een banner op je homepage!

4.     Bedrijven (van je kerk) vragen om je te sponsoren voor je studiereis naar Israël, en als tegenprestatie je hun linken op je socials te plaatsen, zeker in je verhaal over Israël. Misschien bedrag overlaten aan hun gunning voor jou. Punt 3 en 4 kun je ook samenvoegen.

5.     Je eigen idee loslaten over de sponsoring.

6.     Het fietsen van een (halve) marathon, waarbij mensen per gefietste kilometer een bedrag doneren. Deze vorm is vaak erg lucratief.

  • Prijs v.a. € 1995,= per persoon. Wilt je meer informatie en wilt u boeken, klik dan op onderstaande rode button.

/a>

4-daagse reis Grace Choir

Het Grace-Choir O.l.v. Martin Zonnenberg: 4-daagse reis naar Worms, Heidelberg en Koblenz

DEZE REIS HEEFT VERTREKGARANTIE, ER IS NOG PLAATS VOOR 6 DEELNEMERS! De reis is boekbaar, klik op de rode button!

D.V. Woensdag 22 t/m zaterdag 25 mei 2024: Een muzikale reis met het bekende Grace-Choir o.l.v. Martin Zonnenberg, Joost van Belzen: piano, soliste Tenira Sturm. Peter Wildeman bespeelt de magistrale orgels in Heidelberg en Worms. Ga mee met deze unieke, afwisselende reis die in het teken van Luther en Ursinus en Olevianus staat.

4-daagse reis met het Grace Choir. Twee unieke concerten.

Deze muziekreis met een vleugje ‘Reformatie’ en ‘Catechismus’, gaat het bekende landelijke Grace-Choir o.l.v. Martin Zonnenberg, pianist Joost van Belzen, Soliste Tenira Sturm en organist Peter Wildeman naar Worms, Heidelberg en Koblenz. We zingen liederen over ‘Grace’ in de magistrale Dom van Worms, en in de Heilige-Geestkerk van Heidelberg. In deze prachtige kerk is Zacharias Ursinus predikant geweest. Een compleet verzorgde reis; Kortom, ga mee in het spoor van de reformatie en laten we daar onze psalmen weergalmen in de magistrale kathedralen. Ook luisteraars en belangstellenden zijn hartelijk welkom!

  • Prijs v.a. € 595,= per persoon. Wilt u meer informatie en wilt u boeken, klik dan op onderstaande rode button.

/a>

DV 15 en 16 maart 2024

2-daagse zang-reis naar London en Canterbury

D.V. vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024. Jongerenkoren o.l.v. Peter Wildeman

(meer…)
ZGG-reis naar Herrnhut en Praag

Herrnhut & Praag

Maandag 3 t/m vrijdag 7 juni 2024: Een muzikale reis met thema Zending. Ga mee met deze unieke, afwisselende reis met zending, muziek en meditatie!

Deze reis heeft vertrekgarantie!

5-daagse reis t.b.v. ZGG onder begeleiding van Ds. M. Karens. Peter Wildeman verzorgt een samenzang in Praag.

Deze bijzondere reis wordt uitgevoerd in samenwerking met ZGG. Tijdens deze reis maakt u kennis met Herrnhut en Praag en bezoeken we, onder leiding van Ds. M. Karens, o.a. ‘de kleine stad’ Herrnhut en leren we over de herkomst van de wereldwijde (zending) broederschap. We bezoeken de Gouden stad Praag met haar prachtige oude centrum met het standbeeld van Johannes Hus een de Joodse Wijk, de Synagoge en de beroemde begraafplaats. Ook zingen we in een mooie kerk in Praag o.l.v. Peter Wildeman!

  • Prijs v.a. € 795,= per persoon. Wilt u meer informatie en wilt u boeken, klik dan op onderstaande rode button.

/a>

Samenzangreis Turkije

9-daagse reis Turkije: langs de 7 gemeenten van klein Azië & het eiland Patmos: 29 oktober – 6 november 2024 prijs € 1745,=

GEGARANDEERD VERTREK! Er is meer ruimte gecreëerd. Er zijn inmiddels nog ongeveer 10 plekken beschikbaar en dan is de reis vol. Er is wel een toeslag van €…

o.l.v. Ds. C. van Ruitenburg – Peter Wildeman: muzikale leiding.

(meer…)