Reizen

Zang-reizen laat erkende touroperators reizen organiseren, waarbij zang-reizen het muziek-element verzorgd, en de reizen ook uitdenkt! Bij de erkende touroperators (uitsluitend met een hoog review) boekt u ook de reis. Deze organisaties zijn veelal aangesloten bij anvr en sgr en andere garantiefondsen. Reisleiders van zang-reizen.nl zijn mensen met veel reiserervaring en hebben een christelijke identiteit. Ditzelfde geldt voor de musici en koren die mee op reis gaan. Zang-reizen heeft een christelijke identiteit, en heeft dat hoog in het vaandel staan! 

6 reizen gevonden

Israël-verdiepingsreis

Israël – Jongerenreis D.V. 23 – 30 september 2024


Zin om naar Israël te gaan met muziek en meditatieve momenten? Kom ga met ons, en doe als wij….

Twee studiemomenten o.l.v. Ds. W. Silfhout op een centrale plaats in Nederland (voor en na de reis); Tevens aanleren Joodse psalmen o.l.v. Peter Wildeman; Verdieping tijdens de reis in de gemeente Nazareth.

Zou je graag naar Israël willen en heel veel te weten willen komen over het Bijbelse land? Ook de toekomstverwachting van dit land heeft je Interesse? Misschien volg je de ontwikkelingen wel op de voet, en kijk je uit naar het moment dat het ‘deksel wordt afgenomen van het Jodendom’ en dat de Joden tot de erkenning komen dat Jezus Christus de beloofde Messias is. En wat is het gevolg voor de heidenen? En hoe kunnen jij en ik een evangelist zijn onder het Joodse volk in Israël, maar ook dichterbij in bijv. Antwerpen of Amsterdam. Kortom: heel veel vragen om over na te denken en bij stil te staan. Het zingen van Joodse Psalmen is een hele andere dan dat wij gewend zijn in Nederland met onze Calvinistische cultuur en kerktoonsoorten. Joodse psalmen zijn vaak veel meer met emotie doortrokken. Bij een klaagpsalm voel je dat tot in het diepst vanbinnen. Een lofpsalm is vaak veel uitbundiger en ritmischer. Mooi om je ook in deze muzikale cultuur te verdiepen.

Uiteraard is het landschap van Israël zo divers en vol met Bijbelse informatie, dat deze verdiepingsreis je zeker zal moeten aanspreken. Wat dacht je als je bij de bronnen van de Jordaan verkeert aan de voet van de berg Hermon? We lezen Psalm 42 en 43: deze psalmen komen echt tot leven. Of als je vanaf de Olijfberg door Gethsemane loopt, en via het Kidrondal Jeruzalem binnenloopt naar Bethesda, alles is even indrukwekkend. 

Wat ook zo mooi is: De Oase Ein Gedi vlak bij de Dode Zee. Toen koning David vluchtte voor koning Saul, zou hij zich hier hebben schuil gehouden. Misschien is je interesse gewekt door het lezen van deze reis

Het doel van het Deputaatschap is om liefde bij te brengen voor deze Joodse broeders. Vandaar de 2 studiemomenten en het aanleren van Joodse Psalmen, maar ook om samen Israël door te trekken, waarbij ds. van Ruitenburg niet alleen de Bijbelse plekken toelicht, maar ook  oog heeft voor persoonlijke gesprekken, en meditaties.

Omdat deze reis niet zomaar een reis is, maar een studiereis, hebben we voor je een aantal mogelijkheden bedacht om je reis bij elkaar te sponsoren, en misschien zelfs een mogelijkheid biedt om méér dan je reis bij elkaar te sponsoren, zodat er geld overblijft voor het Deputaatschap Israël.

We hebben een aantal mogelijkheden om geld te werven voor je bedacht (hoewel naast het stoffelijke we altijd het gebed voor Israël belangrijker vinden, toch mogen beiden hand in hand gaan). Suggesties om je te laten sponsoren:

1.     Verkopen van artikelen  binnen je kerkelijke gemeente of via school .

2. Het organiseren van een BBQ voor het goede doel (overbetalingen zijn welkom).

3.     Het bouwen van een eenvoudige website waarop je alles van je reis deelt. Misschien ken je bedrijven in je omgeving (van je kerk bijv.) die hun logo op je site willen zetten tegen betaling. Vraag gerust € 250 tot € 500,= voor een banner op je homepage!

4.     Bedrijven (van je kerk) vragen om je te sponsoren voor je studiereis naar Israël, en als tegenprestatie je hun linken op je socials te plaatsen, zeker in je verhaal over Israël. Misschien bedrag overlaten aan hun gunning voor jou. Punt 3 en 4 kun je ook samenvoegen.

5.     Je eigen idee loslaten over de sponsoring.

6.     Het fietsen van een (halve) marathon, waarbij mensen per gefietste kilometer een bedrag doneren. Deze vorm is vaak erg lucratief.

 • Prijs v.a. € 1995,= per persoon. Wilt je meer informatie en wilt u boeken, klik dan op onderstaande rode button.

/a>

4-daagse reis Grace Choir

Het Grace-Choir O.l.v. Martin Zonnenberg: 4-daagse reis naar Worms, Heidelberg en Koblenz

D.V. Woensdag 22 t/m zaterdag 25 mei 2024: Een muzikale reis met het bekende Grace-Choir o.l.v. Martin Zonnenberg, Joost van Belzen: piano, soliste Tenira Sturm. Peter Wildeman bespeelt…

4-daagse reis met het Grace Choir. Twee unieke concerten.

Deze muziekreis met een vleugje ‘Reformatie’ en ‘Catechismus’, gaat het bekende landelijke Grace-Choir o.l.v. Martin Zonnenberg, pianist Joost van Belzen, Soliste Tenira Sturm en organist Peter Wildeman naar Worms, Heidelberg en Koblenz. We zingen liederen over ‘Grace’ in de magistrale Dom van Worms, en in de Heilige-Geestkerk van Heidelberg. In deze prachtige kerk is Zacharias Ursinus predikant geweest. Een compleet verzorgde reis; Kortom, ga mee in het spoor van de reformatie en laten we daar onze psalmen weergalmen in de magistrale kathedralen. Ook luisteraars en belangstellenden zijn hartelijk welkom!

 • Prijs v.a. € 595,= per persoon. Wilt u meer informatie en wilt u boeken, klik dan op onderstaande rode button.

/a>

Sionskoor op reis

Sionskoor op 4-daagse reis: Worms, Heidelberg en Koblenz

D.V. Woensdag 10 t/m zaterdag 13 april 2024: Een muzikale reis met het bekende Sionskoor o.l.v. Peter Wildeman. Joost van Belzen bespeelt de magistrale orgels in Heidelberg en…

4-daagse reis met het Sionskoor. Twee unieke concerten.

Deze muziekreis met een vleugje ‘Reformatie’ en ‘Catechismus’, gaat het bekende landelijke Sionskoor o.l.v. Peter Wildeman en organist Joost van Belzen naar Worms, Heidelberg en Koblenz. We zingen in de magistrale Dom van Worms, en in de Heilige-Geestkerk van Heidelberg. In deze prachtige kerk is Zacharias Ursinus predikant geweest. Een compleet verzorgde reis; Kortom, ga mee in het spoor van de reformatie en laten we daar onze psalmen weergalmen in de magistrale kathedralen. Ook luisteraars en belangstellenden zijn hartelijk welkom!

 • Prijs v.a. € 575,= per persoon. Wilt u meer informatie en wilt u boeken, klik dan op onderstaande rode button.

/a>

DV 15 en 16 maart 2024

2-daagse zang-reis naar London en Canterbury

D.V. vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024. Jongerenkoren o.l.v. Peter Wildeman

(meer…)
ZGG-reis naar Herrnhut en Praag

Herrnhut & Praag

Maandag 3 t/m vrijdag 7 juni 2024: Een muzikale reis met thema Zending. Ga mee met deze unieke, afwisselende reis met zending, muziek en meditatie!

5-daagse reis t.b.v. ZGG onder begeleiding van Ds. M. Karens. Peter Wildeman verzorgt een samenzang in Praag.

Deze bijzondere reis wordt uitgevoerd in samenwerking met ZGG. Tijdens deze reis maakt u kennis met Herrnhut en Praag en bezoeken we, onder leiding van Ds. M. Karens, o.a. ‘de kleine stad’ Herrnhut en leren we over de herkomst van de wereldwijde (zending) broederschap. We bezoeken de Gouden stad Praag met haar prachtige oude centrum met het standbeeld van Johannes Hus een de Joodse Wijk, de Synagoge en de beroemde begraafplaats. Ook zingen we in een mooie kerk in Praag o.l.v. Peter Wildeman!

 • Prijs v.a. € 795,= per persoon. Wilt u meer informatie en wilt u boeken, klik dan op onderstaande rode button.

/a>

DV 9 - 23 januari 2024

Zuid-Afrika

MEDEDELING:

Er is plaats voor 1 man (vanwege een annulering), boek gerust

De reis is volgeboekt met 54 personen. We hopen Deo Volente deze reis te herhalen begin 2025. Heeft u interesse, mail dan naar info@zang-reizen.nl, vermeldt uw naam, telefoonnummer en e-mailadres, dan komt u op een lijst te staan. Als t.z.t. de nieuwe reis online komt, krijgt u als eerste de mogelijkheid om deze reis te boeken. Ook komen er in het najaar nieuwe reizen online (in eigen sfeer).

Zending – Muziek – Safari: Bezoek aan zendingsvelden van Stichting Bethlehem.

Beleef het mee: een unieke ondernemersreis naar het prachtige Zuid-Afrika. Niet alleen ondernemers mogen mee, maar ook alle mensen die graag deze reis mee willen beleven. Het is een unieke 15-daagse reis met heel veel hoogtepunten:

 • Johannesburg
 • Pretoria
 • Pilanesberg safari (3 dagen)
 • Samenzangavonden in Pretoria met Martin Weststrate & Peter Wildeman
 • Krugerpark en omgeving (5 dagen)
 • Kerkdiensten in Silverton (Ger. Gemeente in Ned.)
 • Bethlehemdag: bezoek aan het zendingsveld
 • Verblijf in luxe hotels en Lodges
 • Rechtstreekste vlucht met KLM

Indien u boekt dan kunt u kiezen voor 2-personen (deze prijs ziet u dan ook, inclusief boekingskosten en calamiteitenfonds), of u kunt het menu aanpassen naar 1-persoon (op indeling met een andere reisgenoot, of op een 1-persoonskamer). Heeft u reistechnische vragen dan kunt u terecht bij de touroperator ANWB (tel: 088 2690002) of via Martin Weststrate (tel. 06 14163058) en Peter Wildeman (tel. 06 54242428)

 • Prijs v.a. € 3495,= per persoon. Wilt u meer informatie en wilt u boeken, klik dan op onderstaande rode button.

/a>