Het Groot Reformatiekoor 4 op reis naar Zwitserland. O.l.v. Ds. C. van Velzen vertrekt het Groot Reformatiekoor in 2020 naar Zwiterland.

In 2017 hebben we 500 jaar Reformatie herdacht, met het oog op Luther. Er is zelfs een Groot Reformatiekoor in het leven geroepen, dat nog steeds bestaat. In 2019-2020 krijgt 500 jaar Reformatie in Zwitserland de aandacht.

Dirigent Martin Zonnenberg, Organist Peter Wildeman en pianist Joost van Belzen vergezellen muzikaal het Groot Reformatiekoor 4. We hebben unieke zangmomenten in Genèvem Bern en Zürich. We verblijven in uitstekende hotels. U krijgt tevens historische achtergrondinformatie over Calvijn (We bezoeken zijn kerk, de school en het graf), en over Zwingli. Daarnaast genieten we van de natuurschoon van dit prachtige land! Gaat u weer mee op reis?

 • Unieke zangmomenten in Genève, Bern en Zürich
 • Ook belangstellenden zijn hartelijk welkom!
 • Prijs: € 595,=
 • Opstapplaatsen: Apeldoorn – Barneveld – Utrecht – Gorinchem – Rotterdam – Bergen op Zoom

De prijs in inclusief:

 • Diverse opstapplaatsen in Nederland
 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van DVD, toilet, airconditioning en bar
 • Service en begeleiding van onze ervaren reisleiders
 • Koffie/thee (2x) en iets lekkers op heenreis
 • 2 nachten verblijf in regio Geneve, o.b.v. 2-persoonskamer/ 2-pers. bezetting
 • 2 nachten verblijf in Zuid-Duitsland, o.b.v. 2-persoonskamer/ 2-pers. bezetting
 • 4x ontbijt in het restaurant van uw hotel
 • 4x diner in het restaurant van uw hotel
 • Entree Museum van Reformatie
 • Entree en privé rondleiding Kathedralen van Bern
 • Stadswandeling Zürich
 • Gratis CD per boeking
 • Hoofdconcert in Zürich, Sing-inn Genëve en Bern
 • Historische achtergrondinformatie over 500 jaar Reformatie in Zwitserland door Ds. C. van Velzen.

De prijs is exclusief:

 • Toeslag 1-persoonskamer € 175,=
 • Reis- en annuleringskosten
 • Boekingskosten a € 10,= p.p.
 • Mogelijke (optionele) excursies

Impressie

Dag 1, maandag 16 maart 2020: Nederland – Divonne-les-Bains Tijd om op reis te gaan naar dat prachtige land! O.l.v. Ds. Kees van Velzen vertrekt het gezelschap, (met ruimte voor samenzang momenten) naar het Franse plaatsje Divonne-les-Bains, vlak bij Geneve, dat aan het gelijknamige meer ligt. Uiteraard wordt u vanuit diverse plaatsen opgehaald, en we drinken gezamenlijk een kopje koffie met iets lekkers. Onderweg zal Ds. C. van Velzen u alvast de nodige informatie verstrekken over de Reformatie in Zwitserland. Aangekomen in Hotel Residence La villa du Lac wacht ons een heerlijk diner. Hôtel Résidence & Spa Vacances Bleues La Villa du Lac ligt in Divonne-les-Bains en beschikt over volledig ingerichte appartementen en hotelkamers. Het hotel ligt op slechts 8 km van het Meer van Genève. De kamers en appartementen van het hotel hebben een balkon of terras en gratis WiFi. De appartementen zijn voorzien van individueel regelbare airconditioning en een kitchenette. Het restaurant biedt traditionele specialiteiten en heeft een terras aan het Meer van Divonne. De bar heeft een open haard. Tot de verdere faciliteiten van het hotel behoort een ontspanningszwembad dat elke dag is geopend voor gasten en bewoners, behalve tijdens de aquagym-lessen. De golfbaan Domaine de Divonne ligt op 1,4 km afstand.

Dag 2, dinsdag 17 maart 2020: Genève Op dag 2 bezoeken we eerst het museum van de Reformatie. Hierna gaan we naar het reformatiemonument, met Calvijn, Beza, Knox, Luther en Zwingli. We bezoeken de Sint-Pieterskerk, waar Calvijn altijd preekte. Hier is ons eerste zangmoment. Tevens nemen we een kijkje bij het Calvijncollege, zijn huis op Rue Jean Calvin no. 11, en begraafplaats Cambres mortuaires de Plainpalais waar een steentje met JC, Calvijns graf bedekt.

Dag 3, woensdag 18 maart 2020: Bern Tijdens dag 3 vervolgen we de reformatiereis naar de Zwitserse hoofdstad Bern. We bezoeken de kathedraal van Bern en krijgen een rondleiding met een gids. Rond deze kerk speelde zich de Reformatie af. Tijdens dit bezoek is ons 2e zangmoment met het Groot Reformatiekoor. In 1528 legden hier namelijk de inwoners van de stad de eed voor de Reformatie af. Ook de prachtig gelegen reformatieplaats Neuchâtel wordt aangedaan. Aan het einde van de middag dineren we in ons 2e hotel Dreiländerbrücke, direct aan de rivier de Rijn op het 3-landenpunt Zwitserland-Duitsland-Frankrijk. Hotel Maximilian/ Dreiländerbrucke is een 3-4 sterrenhotel en ligt aan de rivier de Rijn, in het stadje Weil am Rhein, op slechts 300 meter van de Zwitserse grens. Hotel Maximilian/ Dreiländerbrucke biedt een fitnessruimte, een restaurant, een bar en gratis WiFi. De receptie van Hotel Maximilian is 24 uur per dag geopend. beschikt over ruime kamers en suites met gratis betaal-tv, een zithoek en een minibar. In de lobby kunt u gratis gebruikmaken van een internetterminal. ’s Ochtends geniet u van een uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet. Het restaurant serveert regionale en internationale gerechten voor het diner. In de gezellige bar kunt u ‘s avonds een drankje nemen.

Dag 4, donderdag 19 maart 2020: Zürich Op dag 4 bezoeken we de reformatieplaats Zürich, waar Zwingli een grote rol heeft gespeeld. Ds. Kees van Velzen zal ons informeren over de geschiedenis. In deze plaats wordt ons hoofdconcert gehouden worden in één van de prachtige kerken die Zürich rijk is. Het Groot Reformatiekoor o.l.v. Martin Zonnenberg treedt hier op. Organist Peter Wildeman zal ons begeleiden op het orgel, Joost van Belzen op de piano, en Ds. Kees van Velzen zal mediteren.

Dag 5, vrijdag 20 maart 2020: Zürich – Nederland Op vrijdag 20 maart rijden we vanuit Duitsland weer terug naar huis. Een leerzame, ontspannen en muzikale reis loopt ten einde. Wat mooi om zo in dit natuurschone land de reformatie te herdenken!

https://www.brabantexpres.nl/5-daagse-reformatiereis-zwitserland-zang-reizen-2020