Zang-Reizen organiseert in samenwerking met het Reformatorisch Dagblad een stedenreis naar Dresden, in het voormalige Oost-Duitsland en naar de Tsjechische stad Praag. U ontdekt de highlights van beide steden met een gids. Gaat u ook mee?

Dresden is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door bombardementen. De stad is herbouwd maar lijkt al heel oud. U ontdekt de stad o.l.v. een gids.

Tijdens deze stedenreis bezoeken we eerst Dresden in het voormalige Oost-Duitsland. Deze stad is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door bombardementen. Hoewel een groot deel van de gebouwen in de binnenstad herbouwd zijn, lijken ze oud. Met een gids maakt u een wandeling en een rondrit langs o.a. de Frauenkriche en het paleizencomplex de Zwinger. We maken ook een boottocht over de Elbe en genieten van de steile hellingen die begroeid zijn met wijnranken.

In Praag bezoekt u met een gids de highlights van Praag. We lopen over de prachtige gotische Karelsbrug, die zeker 600 jaar oud is. We staan op het Oude Stadsplein stil bij het standbeeld van Johannus Hus. Een gids neemt u mee naar de Praagse Burcht. Ga terug in de tijd en wandel over de binnenpleinen, langs paleizen en bezoek de grote Sint-Vituskathedraal. Met een gids gaat u naar de Joodse Wijk waar u een Joods museum bezoekt, een Joodse begraafplaats en een synagoge. Ook staat een ontmoeting gepland met Leendert Wolters, hij schreef columns in het RD over zijn werk. Hij is uitgezonden is door de GZB.

Een goede conditie en mobiliteit is gewenst.

Deze reis hebben we ook in mei 2023 georganiseerd. De reis is toen gewaardeerd met een 8,5!

Reisleider: ds. J. Belder, columnist van het Reformatorisch Dagblad.

Prijzen:

RD-abonnees betalen € 849,- p.p. ;

Niet-abonnees betalen € 899,- p.p. ;

Toeslag eenpersoonskamer € 125,- ;

Voor meer informatie en boeken via het RD klikt u op de rode button

/a>