Sing-In Israël: 8-daagse muzikale reis door het beloofde land. M.m.v. bekende musici: Joost van Belzen, Peter Wildeman, Reinier Korver, Martien v.d. Zwan, Lucas Ebbers, Het Israël-Jongerenkoor o.l.v. Peter Wildeman (bestaande uit de leden van zijn jongerenkoren).

Iedereen die van zingen houdt mag mee met deze reis. Er wordt een ‘eenvoudige zangbundel’ met Israël-bijbelse liederen gemaakt. Tijdens een speciale Israëldag in het voorjaar van 2020 studeren we deze liederen in, welke we ook gaan uitvoeren op bijbelse plaatsen, zoals rondom het meer van Galilea, Jeruzalem, Bethlehem. Opgeven kan nu nog niet digitaal, wel via een formulier. Indien nu al gewenst is deze op te vragen via ons mailadres: info@zang-reizen.nl. Ga je ook weer mee naar Israël?

 • Alle-leeftijdenreis: zingen op de mooiste bijbelse plaatsen!
 • Ook niet-zangers welkom!
 • Prijs: € 1475,= (bij minimaal 35 deelnemers)

Inclusief:

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv v.v. met overstap (inclusief ruimbagage en luchthavenbelasting)
 • Transfer inclusief begeleiding bij aankomst
 • Transfer bij vertrek
 • Bus voorzien van airco en chauffeur (m.u.v. zondag 17 mei 2020)
 • Nederlandssprekende Israëlische gids (m.u.v. zondag 17 mei en maandag 18 mei 2020)
 • Verblijf op basis van half pension in middenklasse hotels
 • Volpension op zondag 17 mei 2020
 • Entreegelden conform bovengenoemd programma
 • Gebruik van headsets
 • Donatie voor gebruik van Verlosserkerk/Augusta Victoria en orgel
 • Informatieavond voorafgaand aan de reis
 • Reisbegeleiding door medewerker Credo Travel
 • Reisbescheiden (kofferlabels, plattegrond en programmaboekje)

Exclusief:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Lunches (met uitzondering van zondag 17 mei 2020)
 • Fooiengeld voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
 • Reis-bagage-ongevallen en/of annuleringsverzekering
 • 1-persoonskamer toeslag (€ 375,00)
 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur, maximaal 9 personen op 1 factuur)
 • De reissom is onder voorbehoud van de dollarkoers per maart 2020; de reissom is gecalculeerd op een dollarkoers waarbij €1,00 = $1,13

Impressie

Dag 1, maandag 11 mei 2020: Amsterdam- Tel Aviv – Netanya Vliegreis vanuit Amsterdam naar Tel Aviv. Bij aankomst op Ben Gurion Airport wordt u opgewacht door uw Nederlandssprekende gids en samen met uw gids rijdt u naar Netanya. Diner en overnachting in uw hotel in Netanya.

Dag 2, dinsdag 12 mei 2020: Akko – Rosh Hanikra – Safed Vandaag begint de dag in Akko, een historische havenplaats aan de Middellandse Zee. We vinden hier prachtige gebouwen uit de tijd van de middeleeuwen en de Ottomaanse periode. Een van de bijzondere bezienswaardigheden is de middeleeuwse citadel die gebouwd is door de kruisvaarders. Hierna vervolgen wij onze reis richting de grens met Libanon. Direct aan de Middellandse Zee vinden we de witte krijtrotsen van Rosh HaNikra. Met de kabelbaan dalen we 70 meter af om dit spektakel te bewonderen. Een pad van 200 meter leidt ons door deze unieke grotten aan zee. Het zonlicht dat door de rotsopeningen schijnt zorgt voor een oogverblindende vertoning in het felblauwe water. Wandelaars kunnen genieten van een wandelpad dat langs en over de witte rotsen aan zee is aangelegd. Een afgesloten tunnel markeert de plek waar eens de oude spoorweg liep die Israël met Libanon verbond. De trein die over dit spoor reed had zijn begin punt in Egypte in Cairo en reed via Tel Aviv, Haifa naar Beiroet. We verlaten Rosh Hanikra en gaan op weg naar een van de vier heilige steden van Israël, het schilderachtige Safed. Hier kunt u urenlang dwalen door de smalle steegjes en genieten van de vele kunstateliers. We kijken onze ogen uit naar de romantische huizen met prachtige gietijzeren blauwe poorten. Deze religieuze stad in het noorden van Israël staat bekend om de indrukwekkende synagogen en de eeuwenoude Thorarollen. Je waant je in een andere tijd. Diner en overnachting in uw accommodatie in Tiberias

Dag 3, woensdag 13 mei 2020: Meer van Tiberias – Capernaum – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Golan Hoogvlakte U begint de dag met een boottocht over het meer van Tiberias. Na afloop van de boottocht laat uw gids de synagoge van Capernaum zien, daterend uit de 3e eeuw. Vlakbij Capernaum herinnert een kerkje in Tabgha aan de Wonderbare Spijziging. Indrukwekkend is de rust op en rondom de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. Via de prachtige Golan Hoogvlakte (met een stop op Mount Bental) rijden we terug naar onze accommodatie. Diner en overnachting in uw accommodatie in Tiberias

Dag 4, donderdag 14 mei 2020: Yad Vashem – City of David – Hizkia Tunnel We verlaten ons hotel en gaan op naar Jeruzalem. Vanmorgen brengt u een uitvoerig bezoek aan Yad Vashem, het sobere, maar indrukwekkende monument dat herinnert aan de 6 miljoen Joodse slachtoffers van het nazisme. ’s Middags neemt de gids u mee naar de City of David. Daar waar nu de City of David is, daar was vroeger de oude stad. U daalt af onder de fundamenten van het huidige Jeruzalem en komt in een tunnel zonder water en ziet daar een korte film animatie hoe ze de waterbron vroeger beschermden tegen de vijand. U daalt nog verder af en komt dan in de watertunnel van Hiskia. De wandeling door het water duurt ca. 25 minuten en eindigt bij de de pool van Siloam. Diner en overnachting in uw hotel in Jeruzalem.

Dag 5, vrijdag 15 mei 2020: Oude stad Jeruzalem – Klaagmuur We beginnen de dag op de Olijfberg met een prachtig uitzicht over Jeruzalem. U daalt af naar de Hof van Gethsemane en door de Leeuwenpoort, één van de 8 poorten van Jeruzalem, betreedt u de Oude Stad. Direct hierachter ligt het bad van Bethesda. Ook staat hier het prachtige St. Annakerkje, bekend vanwege haar prachtige akoestiek. Uiteraard zullen we hier enkele liederen a capella zingen. Wandelend over de Via Dolorosa, de Lijdensweg, bereikt u de Grafkerk. Onderweg ziet u de diverse staties. Een bezoek aan de indrukwekkende Graftuin mag uiteraard niet ontbreken. Hier zullen we ook een aantal liederen ten gehore brengen. Vanavond begint de sabbat; wij brengen u naar de Klaagmuur, waar u het begin van de sabbatviering bijwoont. Diner en overnachting in uw hotel in Jeruzalem.

Dag 6, zaterdag 16 mei 2020: Massada – Ein Gedi -Dode Zee U verlaat vandaag Jeruzalem en rijdt zuidwaarts. We gaan naar de rotsvesting Massada, door Herodes gekozen als wijkplaats. Als zodanig werd het echter door hem nooit gebruikt. Wel door Zeloten. Deze Joodse opstandelingen hielden drie jaar lang stand tegen de Romeinen. De geschiedenis eindigt met hun massale zelfmoord. Een kabelbaan brengt u naar en van de top. Bij Ein Gedi maken wij een mooie wandeling door deze oase! Een bijzondere Bijbelse plek, omdat David zich hier schuil hield toen hij op de vlucht was voor Saul. We eindigen deze mooie dag bij het laagste punt op aarde: de Dode Zee, 400 meter beneden de zeespiegel. Hier krijgt u de mogelijkheid om te “zwemmen”. Een unieke ervaring! ’s Avonds volgt een concert in de Augusta Victoria of de Verlosserkerk. Diner en overnachting in uw hotel in Jeruzalem.

Dag 7, zondag 17 mei 2020: Jeruzalem Dag ter vrije besteding in Jeruzalem. U kunt op eigen gelegenheid een kerkdienst bezoeken of via Internet meeluisteren met de thuisgemeente. Uiteraard kunnen we ook een eigen dienst houden in een zaal van het hotel. Vandaag is op basis van volpension, de lunch is dus inbegrepen. Diner en overnachting in uw hotel in Jeruzalem.

Dag 8, maandag 18 mei 2020: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam Transfer vanuit uw hotel naar Ben Gurion Airport. Vanuit Tel Aviv vliegt u terug naar Amsterdam en komt er een einde aan een onvergetelijke reis. (programma onder voorbehoud van wijzigingen)