Dinsdag 8 november t/m vrijdag 11 november 2022

Het Groot Bevrijdingskoor o.l.v. Martin Zonnenberg en Peter Wildeman maken een indrukwekkende 4-daagse muziekreis naar de Belgische Ardennen!

Koorreis Belgische Ardennen Groot Bevrijdingskoor

Een bijzondere reis in het thema van 75 jaar bevrijding. We bezoeken de diverse plaatsen in de Belgische Ardennen die tijden de WO2 een rol hebben gespeeld. Ook zullen we 2 fantastische concerten geven om een muzikaal eerbetoon te geven. Dit alles o.l.v. Martin Zonnenberg en Peter Wildeman.

Dag 1, dinsdag 8 november 2022:

Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we vandaag richting de Ardennen voor een paar prachtige dagen. Onderweg maken we een koffiestop om aansluitend naar Fort Eben Emael te rijden voor een rondleiding. Dit fort is gebouwd is één van de grootste en sterkste fortificaties van Europa en werd als onneembaar beschouwd. De spectaculaire en innovatieve aanval op het fort op 10 mei 1940 door een Duitse elite eenheid van paratroepers, was het begin van de WO2 voor West-Europa.  O.l.v. een ervaren gids krijgen we een uniek inkijkje en herbeleven we de geschiedenis, bezoeken we de heringerichte kazerne, het museum, de gangenstelsels en de gevechtstopstellingen.  Na dit indrukwekkende bezoek rijden we door naar de Amerikaanse Begraafplaats Henri Chapelle waar we proberen,  als eerbetoon aan de slachtoffers van het Ardennen offensief, een aantal liederen te zingen.  Voor het diner en overnachting rijden we naar ons mooie hotel in Clervaux. 

Dag 2, woensdag 9 november 2022:

We beginnen de dag met een heerlijk ontbijtbuffet in ons hotel. Vandaag staat een bezoek aan Bastogne op het programma. In de ochtend rijden we naar het Bastogne War Museum, een heel bijzondere ervaring. Dit is veruit het beste museum over het Ardennen Offensief ter wereld. Er is een goede afwisseling tussen museumstukken, nagebouwde landschappen en plekken uit de slag en diverse verhalen. Dit museum ligt op loopafstand van het bekende Mardasson Memorial. In de middag is er vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. Bezoekwaardig zijn bijvoorbeeld het George Patton Monument, Kilometerpaal Voie de la Liberte, Wily’s Jeep Bastogne en de beroemde Sherman Tank in het hart van de stad. Aansluitend rijden we naar Bois de la Paix. Dit bos werd aangelegd bij de 50-jarige herdenking van het Offensief. Iedere veteraan die terugkeert naar Bastogne krijgt een boompje met zijn naam eraan verbonden. Voordat we terugrijden naar ons hotel brengen we nog een bezoek aan Noville/Foy. Hier staat het monument van de 101ste Airborne Division. In de bossen liggen her en der de schuttersputjes nog verspreid. Na deze indrukwekkende dag rijden we naar ons hotel. 

Dag 3, donderdag 10 november 2022: 

Vandaag staat ons een prachtige dag door de Ardennen te wachten. Als eerste bezoeken we hier de M4 Sherman Tank. Op 10 september 1944 werd La Roche al bevrijd ,maar op 21 december trokken de Duitse troepen wederom La Roche binnen en werden zij constant bestookt door Amerikaanse artillerie. Dit stadje is zeer de moeite waard om te bezoeken. Als de tijd het toelaat kunt u ook het Musee de la Batailles des Ardennes bezoeken (excl.)  

We gaan verder naar Hotton, vlakbij Hotton ligt een Gemenebest begraafplaats waar bijna 700 onder Engelse vlag omgekomen manschappen en één Belg liggen begraven. De Britten hebben voorkomen dat de Duitsers via de bruggen van Hotton naar de Maas konden doorstoten. Aansluitend wat tijd voor ontspanning, we gaan naar het ( door zichzelf uitgeroepen)  kleinste stadje ter wereld, Durbuy. In het historische centrum doe je een stapje terug in de tijd. Geniet van de gezellige straatjes, de mooie huizen en de leuke winkels. 

Dag 4, vrijdag 11 november 2022:

Na het ontbijt checken we uit en nemen we afscheid van deze prachtige omgeving. We rijden naar Maastricht in het zuiden van ons eigen land waar u vrij bent en op eigen gelegenheid de lunch kunt gebruiken. Indien gewenst kunnen we nog genieten van een heerlijk afscheidsdiner om de reis gezamenlijk af te sluiten. 

 • Prijs € 475,= per persoon

INBEGREPEN:

 • Vervoer per comfortabele Tourist Class touringcar voorzien van toilet, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten. 
 • 3 overnachtingen in *** hotel met verblijf in een klassieke tweepersoonskamer (25 kamers)
 • Verblijf op basis van half pension (ontbijt en diner)  
 • Gebruik van al de faciliteiten in het hotel
 • Toeristenbelasting 
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Entree en rondleiding forte Eben Emael
 • Entree en audiotour Bastogne War Museum
 • Bois de la Paix en 101st Airborne Memorial
 • Dagtocht Belgische Ardennen
 • Hotton War Cemetry
 • Bezoek Bastogne en Maastricht
 • PR en organisatie van diverse concerten
 • Deskundige reisbegeleiding 
 • Gratis CD per deelnemer!

NIET INBEGREPEN:

 • 1-persoonskamertoeslag € 75,- per persoon  
 • Toeslag luxe kamer € 25,- per persoon (20 kamers)
 • Lunches en drankjes bij de maaltijden 
 • Fooien chauffeur, hotel en evt. gidsen
 • Evt. verzekeringen
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur (max. 9 personen per factuur)
 • Administratiekosten 25,- per factuur 

Hotel du Commerce*** – Clerveaux

Hôtel du Commerce ligt aan de voet van het kasteel van Clervaux, aan de rivier de Clerve, en beschikt over moderne kamers met gratis Wifi. Het biedt onder meer een wellness centrum met een binnenzwembad. Gasten kunnen gratis gebruikmaken van het wellness centrum. Alle kamers van Hôtel du Commerce zijn voorzien van een televisie, een telefoon en een eigen badkamer. De luxe kamers zijn iets ruimer en beschikken (deels) over een balkon. Gasten kunnen genieten van internationale gastronomische gerechten in het nieuwe restaurant “La Table de Clervaux”. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkelder. Het wellnesscentrum biedt diverse gezondheids- en schoonheidsbehandelingen. Het beschikt ook over een sauna, een bubbelbad en een Turks bad.


Impressie

/a>