GEWIJZIGDE DATUM IVM CORONA-VIRUS. Ds. D. J. Budding gaat mee als reisleider!

Sommige programma-onderdelen kunnen gewijzigd worden, dit ivm de omzetting ivm Covid. We doen er alles aan om alles zoveel mogelijk te houden zoals het programma staat beschreven. We hopen op uw begrip in deze situatie!

Een reis in het teken van 77 jaar bevrijding in Nederland. We beginnen onze reis in de prachtige plaats Portsmouth (aan zee, Engels Kanaal), hier bezoeken we het D-Day museum en doen een indrukwekkende boottocht. We bezoeken verder de dorpen Bedford en Elstow. Tijdens deze dag krijgen we een levendige indruk van het leven van John Bunyan. Ds. D. J. Budding geeft u informatie over de Christenreis en de Heilige Oorlog! We bezoeken het Bunyan Museum, en allerlei elementen uit het leven van Bunyan. We bezoeken ook de wereldstad London, met de hoogtepunten van de stad! We zingen in de wereldberoemde Southwark Cathedral met organist Peter Wildeman en Ds. D. J. Budding, die mediteert. Een schitterende reis, met veel entrees inbegrepen, en we verblijven in mooie hotels.

  • THEMA: Oorlog, De D-day van de andere kant bekeken!
  • 5-daagse samenzangreis naar Zuid-Engeland
  • Zowel zangers als belangstellenden zijn welkom!
  • Zingen in de Southwark Cathedral London
  • Heilige Oorlog en Christenreis, John Bunyan
  • Prijs: € 595,=

Impressie

Uw programma:

Dag 1: maandag 30 mei 2022: Heenreis
Nadat u op bij de opstapplaats van uw keuze bent opgestapt begint de reis en rijden we via België naar Calais voor de oversteek naar Dover. We rijden via Maidstone en the Surrey Hills naar onze hotel in het Graafschap Hampshire aan de zuidkust van Engeland.

Dag 2: dinsdag 31 mei 2022: Portsmouth
We gaan vandaag naar Portsmouth waar we de dag beginnen met een bezoek aan het indrukwekkende museum The D-Day Story in Portsmouth. Dit in 2018 geopende museum is een nationaal centrum dat de omvang en het belang van het D-Day-verhaal goed weergeeft. Het museum verteld, aan de hand van objecten en videofragmenten het verhaal van de mensen die hebben deelgenomen aan D-Day. In de middag maken we een Harbourtour door de haven van Portsmouth. De boottocht vertrekt vanuit Gunwharf Quays, waar naast de (jacht)haven ook een groot designer outlet centre met vele winkels en meer dan 30 restaurants te vinden zijn. Tijdens de 45 minuten durende boottocht hebben we een prachtig uitzicht op de schepen van de Koninklijke Marine die in de haven liggen, de Historic Dockyard en de prachtige skyline van Portsmouth. De rest van de middag is ter vrije besteding. We zijn op tijd terug in het hotel voor het diner.

Dag 3: woensdag 1 juni 2022: Bunyan in Bedford en Elstow
We zetten na het ontbijt de koffers in de bus en vertrekken naar Bedford. Hier aangekomen gaan we allereerst naar het Bunyan Museum, waar we met koffie, thee en koekjes ontvangen zullen worden. We brengen een bezoek aan het museum en de kerk. Vervolgens kunt u een wandeling maken langs de rivier de Great Ouse, waar John Bunyan als volwassene gedoopt werd naar het standbeeld van Bunyan en de plaats waar hij woonde. ’s Middags gaan we naar Elstow, de geboorteplaats van Bunyan. We bezoeken het museum de Moot Hall waar veel uit zijn tijd bewaard is gebleven. Uiteraard slaan we de Abbey Church niet over: hier is o.a. de doopvont te zien waar Bunyan als zuigeling de doop ontving en een glas-in-loodraam met een afbeelding van de ketellapper als schrijver van de Christenreis. Talloze voorwerpen uit de tijd dat Bunyan de ‘The Pilgrim’s Progress’ (Christenreis) schreef, zijn nog bewaard gebleven. Na dit bezoek rijden we door naar ons hotel ten noorden van Londen waar we de komende 2 nachten zullen verblijven. We dineren in het hotel.

Dag 4: donderdag 2 juni 2022: Londen met stadsgids
We brengen vandaag een bezoek aan de Britse hoofdstad. We maken een mooie rondrit met de bus o.l.v. een Nederlandstalige gids. We rijden langs de St. Paul’s Cathedral, nemen een kijkje bij de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace, komen langs de Big Ben, de parlementsgebouwen, de Metropolitan Tabernacle, waar Spurgeon voorging, en  zien de Tower Bridge. ’s Middags heeft u vrije tijd om zelfstandig Londen te verkennen.

Dag 5: vrijdag 3 juni 2022: Terugreis
Na het ontbijt beginnen we weer aan de thuisreis. We rijden via een mooie route terug naar Dover voor de oversteek naar Calais. We stoppen onderweg nog even voor een lunchpauze, waarna het nagenieten kan beginnen! We weten zeker dat u vol plezier terugkijkt op een onvergetelijke midweek!